Verhuizen

Op mijn 17e ben ik verhuisd naar de stad waar ik zou gaan studeren, naar een studentenhuis wat ik met vier andere bewoners deelde, en waar ik nu zes jaar heb gewoond. In die periode ben ik een keer verhuisd van kamer en heb ik veel huisgenoten zien komen en gaan, en de vreemdste dingen heb zien gebeuren.

Nu ga ik binnenkort zelf verhuizen, wel weer naar een kamer maar naar een huis wat ik dan alleen deel met een vriendin die ook zero waste leeft, en de huisbaas. Ik moet zeggen dat ik er erg naar uitkijk, en het liefst al verhuisd zou zijn haha. Maar dat verhuizen is nog best wel een klus.

Ik leef niet bepaald minimalistisch, wat ervoor heeft gezorgd dat ik na zes jaar best wat spullen heb verzameld die ik nu moet verhuizen, en dit wil ik ook nog eens het liefst zo goedkoop en duurzaam mogelijk doen.

Gelukkig is het van mijn huidige huis naar mijn nieuwe huis niet heel ver lopen dus vaak loop ik een paar keer in de week met een doos spullen naar mijn nieuwe huis, en ook heb ik een aantal vrienden die wel een keer voor me willen rijden met de auto wat super fijn is want dan kan ik in een keer meer spullen verplaatsen.

Ook heb ik al een keer met een winkelwagentje spullen verhuisd, die stond toch in mijn huidige achtertuin en ik heb deze volgeladen, mijn Ikea boekenkast erop gelegd en met een vriendin heb ik deze naar mijn nieuwe huis gebracht haha, een hele klus nog wel maar wel duurzaam en goedkoop.

Als verhuisdozen gebruik ik dozen die ze bij de supermarkt hebben liggen om je boodschappen in mee te nemen, bananendozen, en verhuisdozen die ik krijg van mensen die ze niet meer nodig hebben. Dit is voor mij handig want zo hoef ik geen verhuisdozen te kopen wat ik een onzinnige uitgave vind, en is er nog een extra gebruik voor deze dozen voor ik ze weer doorgeef of recycle.

De meeste bezittingen die ik heb uit de kringloop of ik heb ze ooit gekregen van mensen, wat ik zelf altijd heel fijn vind, en ook graag zo wil houden want ik vind het leuk dat er een verhaal achter mijn spullen zit en ze wat unieker zijn, alleen zal ik een nieuwe voorraadkast en een nieuwe bank moeten aanschaffen voor mijn nieuwe kamer aangezien mijn huidige bank er niet past en mijn voorraadkast het punt van instorten heeft bereikt.

Nu is dat niet erg, ik vind het leuk om deze dingen te gaan zoeken in de kringloop en ik heb voor mijn bank een nieuw thuis gevonden maar tegelijkertijd zorgt het wel voor een bepaalde stress aangezien ik deze op tijd zal moeten vinden, ze moeten precies passen, en ik moet ze ook nog een beetje leuk vinden.

En dat terwijl ik druk bezig ben om af te studeren haha.

Was het dan wel slim om nu te verhuizen? Ja ik denk het wel. Het zorgt tijdelijk voor wat stress hier en daar vanwege het geregel rondom het verhuizen maar ik denk dat ik in mijn nieuwe huis meer rust zal ervaren om te kunnen studeren, ik woon dichter bij mijn school, en ik denk dat het ook heel fijn gaat zijn om samen te wonen met iemand die ook zero waste probeert te leven zodat we elkaar daarin kunnen stimuleren.

En niet onbelangrijk; in mijn nieuwe huis zit een ligbad haha, iets wat ik een heel fijn vooruitzicht vind, een plek om ook even tot rust te komen eens in de zoveel tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s