Vlees eten

Veel mensen die milieubewuster willen leven staan vaak ook stil bij hun vleesconsumptie, zo ook ikzelf. Ik eet zelf momenteel vlees maar heb dit niet altijd gedaan, en ben ook niet van plan om dit te blijven doen. De bio industrie is een van de grootste vervuilers wereldwijd, en ik denk zelf dat er nog niet genoeg aandacht aan word gegeven mensen bewust te maken van de impact van vlees eten op het milieu. Maar wat is nou mijn relatie tot het eten van vlees? Daar vertel ik graag meer over.

Op mijn dertiende besloot ik om vegetariër te worden. Ik vlees al nooit heel erg lekker en ik wilde niet dat er een dier gedood moest worden zodat ik het kon eten.

Ik moet zeggen dat toen ik begon ik had verwacht het niet vol te kunnen houden wat het makkelijker maakte voor me om te beginnen, want daardoor had ik totaal geen druk op mezelf gelegd dat ik het vol moest houden, en in de acht jaar dat ik vegetariër ben geweest heb ik nooit echt het idee gehad iets te missen, alleen op het eind na ongeveer zeven jaar begon ik het moeilijker te vinden omdat ik meer met vrienden ging doen en dan vaak niet mee kon eten of er speciaal voor mij iets anders moest worden gehaald en uiteindelijk besloot ik om na acht jaar weer vlees te gaan eten.

Ik ben nu denk ik ongeveer twee jaar verder en eigenlijk mis ik het vegetariër zijn soms best wel.

Ik heb het idee dat er gezondheidsvoordelen voor mij verbonden waren aan het vegetariër zijn zoals een gavere huid, en mijn gewicht onder controle houden die nu ik vlees eet minder zijn geworden. Daarnaast vind ik het idee een dood dier te eten nog steeds niet heel prettig en door de effecten die het heeft op het milieu voel ik me vaak schuldig als ik eens vlees eet, ook al koop ik altijd vlees wat anders word weggegooid wat ik vervolgens invries.

Ik wil dan ook geleidelijk aan weer richting een vegetarisch dieet gaan, geleidelijk omdat ik er dit keer iets meer moeite mee heb om te stoppen met vlees eten, want ik denk dat als ik dit keer stop ik waarschijnlijk niet meer start met vlees eten.

Een grote stap die ik hierin probeer te zetten is om alle vlees en vis producten die ik nog heb staan in mijn voorraadkast en vriezer op te maken en het niet meer te kopen.

Tijdens mijn no spend week heb ik al behoorlijk wat opgemaakt wat voor mij voelde als een verlossing, dit klinkt misschien wat overdreven maar het voelt goed om deze producten op te maken zodat ik een nieuwe start kan maken in mijn eetgewoonten.

Ik heb geen deadline voor mezelf gezet wanneer ik start, en ik denk ook niet dat ik die voor mezelf ga stellen omdat ik niet teveel druk op mezelf wil leggen. Ik eet al niet heel veel vlees, en ik denk dat het steeds minder zal worden tot het punt dat ik het gewoon niet meer eet. Mocht dit me niet lukken zet ik waarschijnlijk alsnog een deadline voor mezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s