Inspiratie als je begint met zero waste leven

Als je begint met zero waste leven betekend dat dat je er in ieder geval al van iemand van hebt gehoord, of dat nou via vrienden, familie, of iets online is maakt niet uit, je weet ongeveer wat het is. maar hoe ga je nou aan de slag? Het kan best een overweldigend idee zijn om met een nieuwe levensstijl te beginnen, en alle tips zijn dan vaak welkom. Daarom deel ik graag mijn grootste inspiratie bronnen met je, mensen waar ik veel aan heb gehad toen ik voor het eerst begon met het aanpassen van mijn levensstijl.

Sustainably vegan: youtube

Een youtuber waar ik veel aan heb gehad, met filmpjes waar ze tips geeft voor het doen van boodschappen, het zelf maken van verzorgingsproducten, en hoe ze zero waste in het dagelijks leven toepast geeft ze voor alle aspecten die bij de levensstijl komen kijken tips en trucs.

Blue Ollis: youtube

Ook deze youtuber heeft meerdere videos waar zero waste tips in worden gegeven, maar wat ik vooral leuk vind zijn de vlogs die ze heeft gemaakt, waar je echt een goed beeld van krijgt hoe zij zero waste toepast in het dagelijks leven.

De kleine groene planeet: youtube

Een nederlandse youtuber die inzicht geeft in hoe je zero waste kunt toepassen in het dagelijks leven. Wat toch ook wel fijn is omdat het in nederland toch net iets anders is met het aanbod van bijvoorbeeld bulk winkels.

Boeken:

Het zero waste project: een boek door twee nederlandse zero wasters wat ontzettend leuk weg leest, en laat zien dat ook als je een druk leven hebt zero waste toe te passen is.

Zero waste home: het bekende boek van bea johnson waarin ze uitlegt hoe zij de zero waste levensstijl toepast, maar ook hoe die voor haar tot stand is gekomen. ik moet wel zeggen dat alhoewel dit boek zeer handig is, als je al even bezig bent met zero waste er waarschijnlijk geen nieuwe informatie voor je in staat.

Opgeruimd: het boek van marie kondo, waar recentelijk ook een film van is gemaakt die op netflix te vinden is, is niet per se een zero waste boek, en een boek wat ik had voor ik begon met de levensstijl maar het helpt wel met onderscheiden welke spullen je nou echt in je leven wilt en welke er voor jou overbodig zijn. Ik ben persoonlijk absoluut niet minimalistisch, maar heb inmiddels wel alleen nog maar bezittingen waar ik van hou, en die een doel voor mij hebben.

Ik hoop dat mijn inspiratiebronnen je mogelijk op weg helpen met je persoonlijke zoektocht naar een duurzamer en groener leven, en dat jullie nog veel meer inspiratie vinden dat dat ik nu met jullie deel en uiteindelijk zelf een inspiratie kunnen zijn voor anderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s