Welke waterfles past bij mij?

De afgelopen jaren zijn er best wel veel waterflessen op de markt gekomen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Zelf heb ik verschillende waterflessen uitgetest over de jaren heen, van de Dopper die ik had ver voor ik bewust bezig was met duurzaamheid tot de klean kanteen, wereldwijd bekend en veelgebruikt door zero wasters. Ik zet op een rijtje welke waterflessen ik heb uitgetest, en wat hun unieke kwaliteiten zijn. 

Vandaag wil ik het hebben over 4 verschillende merken van drinkflessen. Ik ga het hebben over hun drinkflessen waar ik zelf mee bekend ben. Sommigen van deze merken hebben veel verschillende modellen, gemaakt van verschillende materialen, maar aangezien ik niet alle producten van ieder merk heb uitgetest heb ik het alleen over de flessen die ik heb uitgetest. 

Dopper

Gebruikt: Dopper Original (450 ml)

Ontstaan in 2010 was Dopper een van de voorlopers in herbruikbare waterflessen in Nederland. Tegenwoordig zijn ze zo normaal geworden voor ons dat we er misschien niet eens meer bij stil staan hoe mooi deze fles is. Je krijgt ze vaak van werkgevers, evenementen, je kunt ze kopen bij musea met een kunstwerk erop, of in de wereldwinkel in alle kleuren van de regenboog. De klassieke Dopper is gemaakt van plastic, maar nauwelijks kapot te krijgen, alle onderdelen zijn apart te verkrijgen mocht er iets kapotgaan, en in drie delen uit elkaar te halen waardoor ze goed schoon te maken zijn. Enige nadeel is dat je ze beter niet in de vaatwasser kunt zetten, het materiaal kan daar niet goed tegen. 

Ideaal als; je een compacte fles zoekt (450 ml inhoud alhoewel ze tegenwoordig ook grotere maten maken), lichtgewicht door het materiaal, en uit elkaar te halen om een drinkbeker van te maken.

Retulp

Gebruikt: Retulp Urban drinkfles (750 ml) / Retulp thermosfles (500 ml)

Zelf een van mijn favorieten. Net als Dopper een Nederlands bedrijf, maar in tegenstelling tot dopper zijn de flessen die ik gebruik van Retulp gemaakt van roestvrij staal. De dop heeft een siliconen randje wat je van de dop af kunt rollen om deze en de dop goed schoon te kunnen maken, en ze komen in verschillende maten dus of je nou graag een fles met veel inhoud hebt of minder, Retulp heeft een optie voor je. Ook maken ze thermosflessen in hetzelfde model als de waterflessen waarin je drinken langer warm of koud blijft door de dubbele wand. 

Ideaal als je; de mogelijkheid van een fles met veel inhoud wilt (750 ml), drinken langer warm of koud wilt houden (thermosflessen)

Klean kanteen

Gebruikt: Waterfles RVS Klean Kanteen reflect (800 ml) 

Evenals Retulp drinkflessen gemaakt van roestvrij staal, en in mijn opinie is het enige werkelijke verschil dat dit merk wereldwijd bekend is. Een goede kwaliteit fles die tegen een stootje kan, waarvan ook het siliconen ringetje van de dop af te halen is om dit goed te reinigen. Naast de flessen met metalen dop hebben ze ook varianten met plastic doppen, en bidon doppen. Flessen zijn in verschillende maten te verkrijgen en zelfs voor kinderen is er een lijn met kleinere flessen. 

Ideaal als je; een drinkfles zoekt voor een jonger kind, de mogelijkheid van een fles met veel inhoud wilt (800 ml), drinken langer warm of koud wilt houden (thermosflessen)

BE O Lifestyle

Gebruikt; BE O bottle Onyx Black (500 ml)

Deze fles is in tegenstelling tot de flessen die ik al eerder noemde gemaakt van bio plastic. Plastic gemaakt van suikerriet. De co2 uitstoot van het produceren van deze flessen wordt door de groei van de planten waarvan ze worden gemaakt al recht getrokken. Tijdens de groei neemt de plant namelijk al meer co2 op dan dat er vrijkomt tijdens de productie van de waterfles. Deze fles is licht van gewicht en daardoor makkelijk mee te nemen, in drie delen uit elkaar te halen waardoor ze goed schoon te maken zijn, en je het onderste deel ook als beker kunt gebruiken. 

Ideaal als je; een lichtgewicht fles zoekt, compacte fles zoekt (500 ml), en uit elkaar te halen om een drinkbeker van te maken. 

Naast de flessen die ik heb gebruikt bieden een aantal van deze merken meerdere maten flessen, met verschillende eigenschappen, en gemaakt van verschillende materialen en het is dan ook zeker altijd slim als je nadenkt over de aanschaf van een waterfles om te kijken naar wat jij persoonlijk zoekt in een waterfles. Reis je bijvoorbeeld veel met het openbaar vervoer of op de fiets dan heb je misschien liever een lichtgewicht fles gemaakt van plastic of bio plastic. Ben je vaak langere tijd weg van huis omdat je op locatie werkt of veel onderweg bent is het misschien fijn om een fles met meer inhoud te hebben. Een waterfles is heel persoonlijk, en een product wat je misschien wel dagelijks gebruikt. Met alle opties die er tegenwoordig te vinden zijn is er dan ook voor iedereen een passende fles die flesjes water uit de supermarkt volledig overbodig maakt. 

Uiteraard zijn er naast deze merken nog veel meer mooie merken die fijne waterflessen produceren, deel in de comments dan ook zeker jou favoriete waterfles merk en inspireer elkaar om de wereld een stukje duurzamer te maken. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s