Tips voor wanneer je de hele dag binnen zit

Nu het corona virus om zich heen slaat en steeds meer mensen besmet worden word mensen geadviseerd zoveel mogelijk binnen te blijven en sociale contacten te mijden. Maar op een bepaald punt heb je misschien geen ideeën meer met wat je nou allemaal nog kan doen terwijl je thuis zit. Daarom deel ik met jullie een aantal dingen die ik doe in deze tijd, en misschien nog wel ga doen. Hopelijk halen jullie er een beetje inspiratie uit. Deel in de comments ook jullie tips met mij en elkaar voor de hele dag binnen zitten.

Grote voorjaarsschoonmaak

Nu ik toch de hele tijd in mijn kamer zit is het wel zo prettig dat deze dan ook helemaal schoongemaakt en opgeruimd is. Eens alles van zijn plaats om te stofzuigen en dweilen, alles afstoffen, houten meubels insmeren met olie, of misschien eindelijk dat schilderij ophangen wat al maanden ergens staat te verstoffen omdat je nog geen tijd hebt gehad een hamer te pakken. Zelf nam ik mijn bureau eens flink onder handen en heb ik de spullen die ik voor mijn bullet journal gebruik eens verzameld in een bakje zodat ze niet de hele tijd verspreid over de grond liggen.

Meal preppen

Bak eindelijk die cake eens waarvoor je al een half jaar een cake mix in huis hebt, maak een grote pan chili voor in de vriezer, kruiden mixen, kook bonen van droog en vries deze in zodat je ze later niet hoeft te koken want dat kost gewoon veel tijd, probeer een recept te bedenken met eten wat je in je voorraadkast hebt staan.

DIY projecten

Als er ooit een tijd was om eindelijk te beginnen aan dat borduurwerk wat je ooit hebt aangeschaft omdat je het wilde uitproberen dan is dat nu wel. Zelf ging ik flink aan de slag voor mijn etsy shop met ideeen die maar bleven liggen hiervoor, en waarschijnlijk pak ik binnenkort mijn brei werk er weer eens bij.

Tuinieren

Als je het geluk hebt een tuin te bezitten is het zeker een aanrader nu het beter weer word je hier eens mee bezig te houden. Onkruid tussen de tegels weg halen, nadenken over het zaaien van (eetbare) planten, troep opruimen, enz. niet alleen is het ontzettend fijn om je hiermee bezig te houden en gaat de tijd vaak snel voorbij, je krijgt ook nog wat buitenlucht en zonlicht wat altijd goed is.

Films kijken met vrienden via de telefoon of skype

Zelf deed ik dit wel eens met vriendinnen die verder weg woonden. We kozen een film uit en zetten deze tegelijkertijd aan en belden dan via whatsapp tijdens de film waardoor het net was alsof we samen de film aan het kijken waren. af en toe geeft iemand commentaar, of begint over iets te praten, en het zorgt ervoor dat je je minder eenzaam voelt en toch het idee hebt dat er iemand met je mee zit te kijken.

Doe iets voor je medemens

Doe boodschappen voor de ouderen, stuur kaartjes op naar eenzame mensen in een verzorgingstehuis, bied je aan als oppas voor ouders waarvan de kinderen niet meer naar de kinderopvang mogen. Doe briefjes voor je hulp aanbiedingen met je telefoonnummer in de brievenbus bij buren, hang een briefje op in de supermarkt of plaats een oproepje op social media. Het houd je bezig, je helpt er mensen mee, en extra karma punten zijn altijd welkom.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s