Zero waste cadeaus geven

Momenteel zijn er in mijn omgeving mensen jarig, klaar met een opleiding, ze verhuizen, of er zijn andere feesten. En natuurlijk vind ik het dan leuk om wel iets aan deze mensen cadeau te doen, maar ik wil ze wel zero waste, low waste, nuttige cadeaus geven waar ze iets aan hebben of echt van kunnen genieten. Maar soms kan dit nog wel eens lastig zijn. Dus hoe pak je dat precies aan?

Vraag eerst aan mensen of ze misschien graag iets willen. Als ze verhuist zijn, is er dan iets wat ze nog nodig hebben, als ze jarig zijn hebben ze misschien een verlanglijstje, of misschien is iemand wel aan het sparen voor iets en kun je geld als cadeau geven.

Als je iemand geld cadeau wilt geven raad ik aan om ook echt het geld te geven en niet een gift card. Vaak zijn deze van plastic en dus slecht voor het milieu. Zoek je een leuke manier om geld cadeau te doen kijk dan eens online naar origami filmpjes waarin ze geld in allerlei leuke figuurtjes vouwen. Dit is een originele manier om geld cadeau te doen. Of maak een leuke cadeauverpakking van een oud wc rolletje met een mooi lint of touw eromheen waar je het geld in doet.

Als iemand iets heel specifieks vraagt ga dan na wat hiervoor de duurzaamste optie is. wil iemand bijvoorbeeld graag een nieuwe koptelefoon, zoek dan uit welke er duurzaam is.

Koop tweedehands een cadeau. Voor bijvoorbeeld iemand die is verhuist kun je in de kringloop prachtig servies, bestek, mokken, of een leuke fruitschaal vinden voor in iemands nieuwe huis. Zorg wel dat je een beetje weet wat iemand zijn smaak is, het zou zonde zijn als je iemand iets cadeau geeft waar diegene eigenlijk niet zo blij mee is.

Geef iets wat je zelf hebt gemaakt. Bijvoorbeeld koekjes, een lekkere cake, een mix om zelf linzensoep te maken, zelfgemaakte handcrème, enz. of misschien heb je wel stekjes van je planten die je kunt verpotten en cadeau doen. Een persoonlijk cadeau laat ook zien hoeveel je om iemand geeft.

Geef een belevenis cadeau. Neem iemand een dagje mee naar een spa, naar een pretpark, organiseer een picknick of trakteer iemand op een etentje. Allemaal leuke dingen die mooie herinneringen opleveren je hebt de kans om ook echt tijd met iemand te spenderen.

Je kunt ook aanbieden om een dienst aan iemand te verlenen als cadeau. Bijvoorbeeld een avond babysitten, een keer langskomen om voor iemand te koken, helpen met schilderen of laminaat leggen.

Wil iemand die je kent milieubewuster of zero waste gaan leven? Koop dan wat spullen die hierbij kunnen helpen. Denk aan bulk zakjes, herbruikbare wattenschijfjes, een broodzak. In mijn etsy shop verkoop ik dit soort handige spullen die niet alleen goed zijn voor het milieu maar ook nog eens meehelpen aan een circulaire economie. Als je een berichtje stuurt naar me dat het een cadeau is wil ik het ook voor je inpakken in hergebruikt cadeaupapier.

Benieuwd? klik dan hier

image00019

deze mooie herbruikbare wettenschijfjes gemaakt van vintage badstof en flanel zijn onder andere in mijn Etsy shop te vinden en maken een ontzettend leuk cadeau voor een beginnende zero waster.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s