Recept wijn azijn

Dit is voor mij ook redelijk nieuw om te doen, maar ik ben begonnen met het maken van mijn eigen wijn azijn. Het gebeurd me wel eens dat ik met vrienden wijn drink, maar dat er de volgende dag een restje wijn over is. als dit dan lang blijft staan is het niet meer lekker en moet ik het weg gooien. Maar laatst kwam ik er achter dat ik van deze restjes wijn heel makkelijk zelf wijn azijn kan maken. Je kunt alle soorten wijn, port, sherry, en champagne hiervoor gebruiken en het is super makkelijk.

 

Ingrediënten

  • Restje wijn
  • Schone fles
  • Doek
  • Elastiek
  • Eventueel trechter

 

Bereiden

Doe de wijn, eventueel met behulp van een trechter, in de schone fles en sluit deze af met de doek en een elastiekje. Dit zodat er zuurstof bij de wijn kan komen, maar stof en andere viezigheid wel op afstand blijven.

Zet de fles weg op een wat warme, maar wel donkere plaats. In je voorraadkast bijvoorbeeld. Na 6 maanden is je wijnazijn klaar. Je kunt deze fles dan blijven aanvullen met nieuwe restjes wijn, zorg dan wel dat minstens een kwart van de inhoud de al bestaande azijn is.

 

Zo hoef je geen wijn meer te verspillen, en deze wijn azijn is een geweldige basis voor een lekkere salade dressing, of bijvoorbeeld het inmaken van eten.

BC3A2DAC-78C9-4417-9031-71F0669B64CE

Dit is een restje rode wijn die ik van mijn huisgenoot kreeg om rode wijn azijn van te maken. Ik kijk erg uit naar het resultaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s