Organic Basics

Duurzame kleding, het blijft soms moeilijk. Want welke merken zijn er nou echt duurzaam, leveren goede kwaliteit, en zijn het waard om je geld in te investeren? Het is iets waar ik zelf nog regelmatig tegenaanloop, en ik denk met mij ook veel anderen. Zeker voor ondergoed vind ik het nog wel moeilijk. Dit is iets wat je toch niet tweedehands gaat kopen (tenminste ik niet, maar dat is voor iedereen een persoonlijke keuze) en wat dus toch echt nieuw aangeschaft moet worden. Maar dan wil ik het wel duurzaam doen, en als je online gaat zoeken kom je verschillende merken tegen, maar welke merken sluiten aan bij wat ik fijn, mooi, en duurzaam vind?

Laatst kreeg ik de kans om de producten van Organic Basics uit te proberen waar ik heel blij mee was, omdat ik dus al langere tijd op zoek was naar duurzaam ondergoed. Zowel in materiaal als de productie.

Omdat ik vooral vervanging zocht voor mijn huidige onderbroeken (omdat ze gewoon uit elkaar aan het vallen zijn, en niet meer gerepareerd kunnen worden) besloot ik om zes zwarte slips in het model bikini briefs te bestellen. Dit model is gemaakt van biologisch katoen, en eerlijk geproduceerd in Turkije. Het is een net iets hoger model, met een elastieken band aan de bovenkant, maar het laat nauwelijks tot geen strepen door mijn kleding zien (hangt ook wel af van de kleding die je draagt.) Ook het snijd ook niet in mijn liezen, iets wat ik vaker bij katoenen ondergoed wel heb gehad omdat de bandjes die rond je benen zitten dan vaak van stroef materiaal zijn gemaakt. Dat is bij deze slips dus niet het geval, wat super fijn is.

Je voelt gelijk ook dat deze producten gemaakt zijn om lang mee te gaan. Het is stevig materiaal, zonder dat het te stevig is en dus naar zit, en de afwerking is ontzettend netjes.

De eerste keer dat ik een van de onderbroeken aantrok was een van de eerste gedachtes die door mijn hoofd ging; ik wil nooit meer een andere onderbroek dragen.

Ik heb niet snel dat ik heel enthousiast zal zijn over een onderbroek maar deze zitten zo fijn dat ik mijn enthousiasme niet kan verbergen haha.

Op de site is ontzettend veel informatie te vinden over hoe de producten worden geproduceerd, en waar, hoe het proces in zijn werk gaat, en in de slips die ik heb besteld staat ook waar ze zijn geproduceerd zodat ik precies terug kan zoeken hoe deze fabriek te werk gaat, en hoe er met het personeel om word gegaan.

Iets waar ik zelf tegenaan loop met duurzame kleding is vaak de prijs. Ik koop veel kleding tweedehands, en soms koop ik nog wel eens iets bij de H&M waar ik niet trots op ben, maar ik durf momenteel niet veel geld te investeren in een spijkerbroek die duurzaam is omdat mijn lichaam momenteel wat aan het veranderen is en ik het dan ontzettend zonde zou vinden als ik ze maar een jaar zou kunnen dragen. Dit was ook iets waar ik tegenaan liep toen ik op zoek ging naar een duurzame optie voor ondergoed, en ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen om de producten te testen.

Ik heb ze nu een redelijke tijd mogen uitproberen en ik moet zeggen dat ik zo tevreden en verrast ben door deze producten dat ik er het geld voor over heb om uiteindelijk als ik meer slips wil vervangen of een sport bh ik deze zeker zou bestellen.

Ik kan mijn enthousiasme over de producten van Organic Basics met jullie delen, en ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben, maar het beste is natuurlijk als je ze zelf kunt uitproberen.

Voor iedereen die de producten van Organic Basics ook wil bestellen heb ik nu een kortingscode voor 10% korting die geldig is t/m 16 Juli.

De code is: ZOEKTOCHTOB1

Laat het me weten als jullie gebruik maken van de code, en of jullie net zo enthousiast zijn als ik.

F3A9D291-DDD3-4200-AD49-4844F6B03532

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s