Recept linzen pasta

Dit recept is een basisrecept, en aan te vullen met wat je zelf maar lekker vind. Wil je graag wat pittigere pasta, voeg een rode peper toe. Heb je nog een broccoli die op moet? Die kan er ook prima door. Hou je niet van courgette? Laat deze dan gerust weg. Het is aan te passen op hoe jij het liefst pasta eet. Je kunt een grotere portie maken zodat je een deel kan invriezen en er meerdere dagen van kan eten.

 

Ingrediënten

De basis:

  • Een kopje vol ongekookte pasta
  • Een pot pittige pastasaus (kan gewoon een goedkope pot zijn)
  • Twee tenen knoflook
  • Een uit
  • Een flinke wortel
  • Een courgette
  • Een half kopje linzen

Toevoegingen:

  • Italiaanse kruiden, of andere kruiden die je lekker vind in pasta
  • Groenten die je nog in de koelkast hebt liggen zoals broccoli, paprika, pompoen, prei, enz.
  • Kaas of edelgist als topping
  • Verse basilicum

 

Bereiden

Laat de linzen een paar uur weken waardoor het kookproces sneller gaat. Zelf heb ik rode linzen gebruikt.

Kook de pasta volgens de omschrijving.

Snijd alle groenten en doe deze in een wok en bak dit tot de ui, knoflook en courgette wat glazig worden. Voeg eventueel nog andere groenten toe.

Voeg de pastasaus en linzen bij de groenten en laat zachtjes doorkoken tot de linzen en alle groenten gaar zijn.

Voeg de pasta toe aan de saus, en je bent klaar.

 

Van dit recept kun je 4-5 keer eten, dat hangt af van hoeveel je eet. Zelf vries ik vaak een gedeelte in omdat ik het niet fijn vind om vier dagen achter elkaar hetzelfde te eten, maar je kunt dit prima een paar dagen in de koelkast bewaren als je dat wel graag doet.

1EB6A293-5305-45E4-9A37-F9E5F7A01B35

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s