Recept appel (ontbijt) muffins

Dit recept is super fijn om aan het eind van het weekend te maken zodat je deze muffins voor een gedeelte van de werkweek op voorraad hebt. Zelf neem ik er wel eens een aantal mee om als ontbijt te eten op mijn werk, maar ook als tussendoortje doen ze het ontzettend goed. Ze zijn snel te maken, je kunt er zelf nog van alles aan toevoegen wat je lekker lijkt, en ze vervoeren makkelijk in een broodtrommel.

 

Ingrediënten

De basis

  • 1 lepel bakpoeder
  • 125 gesmolten kokosolie
  • 2 grote of 3 kleine appels
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 75 gram zoetmaker (zelf gebruik ik vaak honing, maar ahornsiroop of suiker kunnen ook)
  • 2 lijnzaad eieren
  • snuf kaneel

toevoegingen

  • een snufje kurkuma
  • paar lepels chia zaad, of hennep zaad
  • kleine geraspte courgette
  • rozijnen
  • geraspte wortel
  • noten
  • koekkruiden
  • cacaopoeder

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rasp de appels met de hand, of met behulp van een keukenmachine. Voeg eventueel dingen toe van de toevoegingenlijst, of andere dingen die je in huis hebt en waarvan je denkt dat ze lekker zullen zijn in de muffins.

Mix alles samen tot een glad beslag.

Verdeel over 12 muffin vormen en bak in 15-20 minuten af in een voorverwarmde oven.

 

Laat je vooral niet beperken tot de ingrediënten die ik hierboven heb genoemd. als je zelf nog iets in huis hebt wat je lekker lijkt in deze muffins probeer het dan zeker uit. Experimenteer en zoek voor jou combinaties die je lekker vind. Blijf uitproberen en laat je iedere keer weer verrassen.

69D1DEC9-FECA-45D9-9848-EA10DD2EF665

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s