Recept voor crumble

Crumble is een geweldig recept om fruit wat je nog in huis hebt liggen op te maken. Heb je nog wat overrijpe peren, te veel appels of misschien wel aardbeien of pruimen lees dan zeker verder. Je kunt het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt door je keuze in ingredienten voor het deeg en het is ideaal om te maken als je schoonouders op de koffie komen of voor een speciaal ontbijt in het weekend.

 

Ingrediënten

De basis:

  • Stuk of 6 grote vruchten, of genoeg om de ovenschaal te vullen
  • 120 gram bloem (of mengsel van havermout, bloem, andere soorten bloem)
  • 80 gram boter (of olie)
  • 120 gram suiker (of een paar lepels honing of andere zoetmaker)

extras:

  • kruiden zoals kaneel, noodmuskaat, koekkruiden of kruidnagel
  • rozijnen voor door het fruit
  • zaden of noten voor door het deeg

 

bereiden

verwarm de oven voor op 180 graden

snijd het fruit in stukken, verwijder eventuele schillen en klokhuizen en doe dit in de ovenschaal (eventueel met rozijnen)

meng alle ingrediënten voor het deeg met een lepel in een kom en verdeel dit over het fruit

zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer drie kwartier en dan is het klaar.

4470f522-fe42-415b-94d6-623143dee4db.jpeg

crumble met frambozen en pruimen, een korst van havermout bloem, kokosolie, zaden en wat suiker voor het in de oven ging. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s