Recept bonen spread

Iedereen kent wel humus, een spread van kikkererwten, tahini, olie en kruiden. Lekker als dip, op brood, of in een wrap. Maar je kunt zoveel verschillende spreads maken als je de kikkererwten vervangt door andere bonen. Een van mijn persoonlijke favorieten is een mung bonen spread met lekker veel paprika poeder en ras el hanout. En het is weer eens iets anders om op je brood te doen.

 

Ingrediënten

De basis:

  • Een cup aan bonen of peulvruchten
  • Een eetlepel tahini (als je allergisch voor tahini bent kun je een andere noten of pitten pasta gebruiken)
  • Een teen knoflook
  • Een theelepel zout
  • Sap van een halve limoen (of citroen, wat je in huis hebt)
  • Water of olie

Toevoegingen:

  • Paprikapoeder
  • Ras el hanout
  • Komijn
  • Rode biet
  • Avocado

 

 

Bereiden

Doe alle ingrediënten samen in je keukenmachine, en een klein beetje van het water of de olie. Meng dit en voeg water of olie toe tot het mengsel een dikte heeft die jij fijn vind. Je kunt het helemaal glad mengen of het wat ruwer houden.

 

Voeg toevoegingen toe die jij lekker vind. Ik heb hierboven een aantal dingen genoemd die je er doorheen kunt doen, maar heb je zelf iets waarvan je denkt dat het waarschijnlijk heel lekker is om door de spread te gooien probeer dat dan zeker uit.

 

Dit recept is snel, makkelijk, een geweldige meal prep, en super fijn voor vegetariërs of vegans die soms niet meer weten wat ze op hun brood moeten doen omdat ze de normale humus even zat zijn gegeten. Kijk bij het maken naar wat je in huis hebt, je kunt alle bonen en peulvruchten voor dit recept gebruiken; zwarte bonen, witte bonen, linzen, mung bonen, kikkererwten, enz. laat je door je fantasie leiden.

BEA24024-C96D-4E53-91DE-417217CDBA24

Plaats een reactie