Recept vegan bananenbrood

Dit recept is een prachtige basis om verder je fantasie op los te laten gaan door er kruiden, fruit, misschien zelfs groente of noten aan toe te voegen. Je kunt het eten als ontbijt, als tussendoortje, of serveer het aan je vrienden of familie bij een kop koffie. Zelf eet ik het vaak als ontbijt, of onderdeel van mijn ontbijt. Ik kan voor onderweg heel makkelijk een plak afsnijden en in een bakje meenemen.

 

Ingrediënten

De basis

  • 4 bananen
  • 70 gram kokos of olijf olie
  • 130 gram rietsuiker (of andere zoetmaker)
  • 200 gram bloem
  • 2 tl baking soda
  • ¼ tl zout

toevoegingen:

  • 20 gram zaden/noten
  • kaneel, noodmuskaat, kruidnagel, chai kruiden, gemberpoeder, of koekkruiden
  • 3 el cacao poeder
  • paar lepels kokos snippers
  • handje gedroogde of verse vruchten (bosbessen, aardbeien, frambozen, enz.)

 

bereiden

verwarm de oven voor op 180 graden.

Zelf doe ik alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix ze tot een glad beslag. Je kunt ook eerst in een kom de bananen prakken en daarna alle andere ingrediënten toevoegen en ze met de hand mixen.

Zelf vind ik het prettig als het brood wel enigszins smeuïg is maar niet papperig. Ik let er dan ook op dat het beslag aan de dikkere kant is. heb je nogal een dun beslag voeg dan iets meer bloem toe.

Voor een heel brood doe je het beslag in een ingevette bakvorm en bak je het voor een uur in de voorverwarmde oven. Je kunt het beslag ook in cup cake vormpjes doen voor makkelijk vervoer onderweg, dan hoeven ze maar 20-30 minuten te bakken.

Je kunt 12 cup cakes uit dit recept halen.

 

Je kunt dit recept helemaal naar je eigen hand zetten, tot je een variant hebt gevonden die jij super lekker vind. Of blijf dingen uitproberen en laat je iedere keer opnieuw verrassen.

45DC0E70-658E-410D-AC8A-407ECFBB24E5

In bovenstaande foto is een bananenbrood te zien met chai-chocolade smaak. Ik heb twee eetlepels chai mix, twee eetlepels cacaopoeder, en wat extra kaneel en gember poeder toegevoegd. Zeker een aanrader voor wat koudere dagen omdat het lekker verwarmend is, of voor iedere chai liefhebber.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s