No spend week terugblik

Afgelopen week heb ik geprobeerd om geen boodschappen te doen na zaterdag, de dag dat ik naar de markt en de supermarkt ben geweest om boodschappen te doen voor de week. Ik moet zeggen dat het verrassend goed is gegaan. Ik had verwacht dat ik wel een keer een zwak moment zou krijgen en naar de supermarkt zou gaan voor iets waar ik ontzettend veel zin in zou hebben maar het enige wat ik toch heb gekocht naast mijn boodschappen was een lolly toen ik met een vriendin in de stad was.

Ik heb het idee dat ik stukken gezonder heb gegeten afgelopen week. Soms als ik weinig tijd heb om te koken bestel ik wel eens eten maar aangezien ik dat deze week ook niet mocht van mezelf heb ik op dit soort momenten een maaltijd gegeten die ik eerder had gemaakt en ingevroren of restjes van de dag ervoor.

Ik had verwacht dat ik creatiever zou omgaan met het eten wat ik in huis had wat gedeeltelijk waar was, ik heb een paar keer maaltijden gemaakt die ik nog niet eerder had gegeten en die erg lekker waren, maar wat me ook opviel was dat ik een stuk makkelijker ging nadenken over mijn maaltijden. Door de mogelijkheid van de supermarkt weg te halen is er minder keuze in wat ik kan gebruiken voor mijn eten waardoor ik terug viel op simpele recepten met goede ingrediënten waardoor ik tijd bespaarde die ik in andere dingen kon steken.

Vooral in mijn vriezer is meer ruimte gekomen doordat ik drie keer een maaltijd uit de vriezer heb gegeten en vis die ik had ingevroren, maar ook uit mijn koelkast heb ik een pot soep opgegeten en een zak soep uit mijn voorraadkast, waar ik super blij mee ben want ik hoopte dat ik mijn voorraadkast en vriezer wat meer zou gaan opgebruiken.

Ik heb na deze week besloten om nog een week door te gaan met deze challenge omdat ik heel erg blij ben met hoe het is gegaan, en benieuwd ben of ik het langer vol kan houden.

Naast het geld uitgeven aan eten heb ik geprobeerd om ook minder geld uit te geven op andere gebieden. Nu ben ik een dag met een vriendin de stad in geweest, iets wat ik al had gepland voor ik wist dat ik deze challenge wilde gaan doen en toen heb ik dan ook wel geld uitgegeven, en daarnaast heb ik twee keer een avond wat gedronken met vrienden maar ook dit stond al eerder gepland.

Voorlopig wil ik nog geen bedrag gaan vast zetten voor mezelf voor wat ik naast eten mag uitgeven in een week omdat ik wel heb gemerkt dat het voor mij al best moeilijk is om niks extra uit te geven aan eten, en ik wil niet dat de challenge zo zwaar word voor me dat ik me er niet goed aan kan houden en daardoor het idee heb dat ik faal of toch toegeef aan dat wat ik wil. Het lijkt me wel heel leuk om in de toekomst een keer een week te doen waarin ik wel heel strak vastleg voor mezelf wat ik waaraan mag uitgeven, als ik mezelf beter heb voorbereid en een heel goed inzicht heb ik wat ik die week precies allemaal ga doen.

Ik vind het zeker een aanrader om te proberen een week minder geld uit te geven, ik denk dat het echt inzicht kan geven in je eigen gedrag en je er veel van kan leren. Laat me weten of jullie het ook eens willen proberen, of al geprobeerd hebben en wat je ervan vond.

F7DBE7F8-5E33-491D-8FC9-0795F87F1590

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s