No Spend Week

Ik dacht dat het misschien een goed idee was om een no spend week te doen voor mezelf. Vooral op het gebied van eten denk ik dat het geen kwaad zou kunnen om dit eens uit te proberen. Vaak doe ik gedurende de week meerdere kleine boodschappen waaronder op zaterdag naar de markt voor verse groenten, maar vaak eindig ik hierdoor met impuls aankopen die ik niet per se nodig heb of ik raak in de verleiding om voorverpakte snacks mee te nemen of wat extra groenten terwijl ik thuis nog genoeg heb liggen.

Mijn voorraadkast staat best vol en ook in mijn vriezer is niet veel plek over, dus ook hier wilde ik graag wat verandering in brengen. Vandaar mijn plan.

Mijn plan is als volgt:

Vandaag (zaterdag, als ik dit schrijf) is het markt. Ik heb vandaag groenten en fruit gehaald, en in de supermarkt de overige producten gehaald die ik denk nodig te hebben om een week lang genoeg eten te hebben. Naast dit eten heb ik thuis de producten die ik in mijn voorraadkast, vriezer, en ingemaakt in de koelkast heb staan om te gebruiken deze week. Het idee is dat ik na vandaag geen boodschappen meer doe tot volgende week zaterdag en op deze manier geld bespaar, een deel van mijn voorraadkast leeg eet en geen voedselverspilling heb deze week.

Ook wil ik deze week proberen geen eten af te halen of te bestellen, iets waar ik als student nog wel eens toe in de verleiding raak door mijn onregelmatige schema, ik heb de thuisbezorgd app dan ook verwijderd van mijn telefoon om het mezelf iets moeilijker te maken als ik hier de neiging toe krijg.

Ik zet een klein bedrag apart voor afspraken met vrienden die ik al had staan voor ik besloot deze week een no spend week te doen, maar het lijkt me ook heel leuk om een keer een week te doen waarin ik daar ook probeer niks aan uit te geven en activiteiten te doen met vrienden die niks kosten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vind om deze challenge met mezelf aan te gaan, met een supermarkt op vijf minuten afstand lopen ben ik zo gewend geraakt dat ik even wat kan gaan halen als ik dat wil dat het misschien even wennen zal zijn om dit niet meer te doen, maar ik denk dat ik er misschien ook wel veel van kan leren. Misschien leer ik wel creatiever om te gaan met alles wat ik in huis heb op deze manier, of leer ik beter maaltijden plannen.

Op mijn instagram account zal ik proberen zoveel mogelijk maaltijden te delen in mijn stories en na deze week zal ik delen hoe deze week zonder extra boodschappen doen me is bevallen, of ik er iets van heb geleerd of juist niet, of ik het misschien nog een keer ga doen of terug ga naar meerdere keren kleine boodschappen doen, of iets hier tussenin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s