Wortelloof Pesto

Laatst kocht ik op de markt een bos wortels. De marktman vroeg of ik wilde dat hij het loof er voor me af haalde zodat ik de wortels makkelijker mee naar huis kon nemen. Toen ik hem vertelde dat ik van plan was om pesto te maken van het loof van de wortels keek hij me eerst een beetje vreemd aan maar was daarna heel geïnteresseerd in hoe ik dat dan ging doen. Nu was het voor mij eerlijk gezegd ook een experiment dus een duidelijk antwoord had ik niet voor hem.

Ik vind het zonde om een prima te eten deel van een plant weg te gooien als ik er misschien nog iets lekkers van kan maken, en een poosje terug hoorde ik dat wortelloof gewoon eetbaar was, iets waarvan ik altijd had gedacht dat het giftig was haha, had ik het even fout.

Thuisgekomen heb ik het loof van de wortels in een glas water gezet om het langer goed te houden en de wortels in water in de koelkast gezet. Ik had al eens eerder voorbij zien komen dat mensen pesto maakten van wortelloof dus ging ik op zoek naar recepten. uiteindelijk heb ik me laten inspireren door de recepten om mijn eigen versie te maken.

Ik moet zeggen dat ik zelf blij verrast ben met het resultaat van mijn experiment haha, het smaakt een beetje frisser dan de normale basilicum pesto vind ik zelf, en ik had geen knoflook toegevoegd (eerlijk gezegd was ik dit gewoon vergeten) maar ik miste dit totaal niet. Voor wie het ook eens wilt uitproberen staat hieronder het recept.

Recept:
Ongeveer 100 gram loof (zonder de harde stengels)
50 gram parmezaanse kaas
50 gram pijnboompitten
150 ml olijfolie
Peper en zout
Eventueel teentje knoflook
Scheutje witte wijn azijn
Mix alles in de keukenmachine of vijzel tot een gladde puree en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s